Weird science

Lange tijd was beeld en geluid op een website duur en ongemakkelijk voor klanten.
Dat is recentelijk verandert door drie belangrijke technologische ontwikkelingen.

Ten eerste het alom beschikbaar komen van breedband verbindingen , onder meer door glasvezel en 4g telefoonverbindingen waardoor films nu zonder vertraging op pc’s, tablets en smartphones bekeken kunnen worden.

Ten tweede het beschikbaar komen van mobiele devices waardoor wij altijd en overal film kunnen bekijken.

Ten derde het beschikbaar komen van grafische computers voor een fractie van de investering die een paar jaar geleden nog noodzakelijk was, waardoor bewegende beelden gemaakt kunnen worden voor een extreem lage prijs en websites  ge-upgrade kunnen worden met een film voor een fractie van de prijs van toen.

De film is hierbij een animatiefilm geworden die als voordeel heeft tegenover film-film dat er geen locatie, acteurs en belichting-, geluid- en camera personeel nodig is en die een garantie geeft voor perfectie in presentatie en kwaliteit. Zoals wij ons nieuws vandaag niet langer vergaren uit een gedrukte krant maar via tv, social, youtube en andere online bronnen, die allemaal gemeen hebben dat ze beeld gebaseerd zijn en tekst alleen ondersteunend gebruiken, zo wordt ook de bedrijfswebsite een beeld georiënteerd medium dat alleen ondersteunend nog tekst gebruikt.
Een beeld zegt immers meer dan een miljoen woorden. Uitleganimaties, infographics, banners, headers zijn future weird science. Doe er je voordeel mee.

Recommended Posts