Wat is een effectieve uitleganimatie?

 In Uncategorized

Een effectieve uitleganimatie is een animatie die jouw bedrijf meer brand awareness geeft, meer omzet oplevert, meer leads brengt, een betere presentatie geeft, vertrouwen bij de kijker genereert en meer volgers op social media oplevert. Maar wat moet jouw animatie dan inhouden?

  1. De 3 W’s

Zoek je op het internet dan zie je woorden, woorden en nog eens woorden. Maar ons brein ingesteld is op beweging. Geen wonder dat Youtube s’werelds 2de grootste sociale netwerk is.  Bewegende beelden genieten onze voorkeur. Een goede animatie gebruikt beweging dan ook ter ondersteuning van de overdracht van de 3 W’s. Wie ben je? Wat doe je? Waarom zou jouw product of dienst gekocht moeten worden? Deze 3 W’s moeten in jou animatie om de bezoeker volledig te informeren.

  1. Beweging, informatie en entartaiment

Wellicht presenteer jij je 3 W’s nu d.m.v. een stukje tekst. Maar die word niet gelezen want de waarheid is dat de gemiddelde website bezoeker daar geen geduld voor heeft. Voor jou nog 3 andere, en de winaar word die gene die overtuigend en vermakelijk was zonder daarvoor inspanning van de bezoeker te verwachten. Een animatie video beandwoord de 3 W’s d.m.v. beweging, informatie en entertainment. Een goede toepassing van deze 3 aspecten maken een animatie een succes.

  1. Emotie

Een krachtige aanpak van je animatie kan emotie zijn. Een animatie met charmante of grappige of zelfs zielige characters kunnen aanvoelen als een minifilm en emoties oproepen bij de klant terwijls ze tegerlijkertijd de 3 W’s van je bedrijf overbrengen. Nadat je publiek een emotie ervaren heeft , zoals humor, verdiet op opluchting, zullen ze eerder geneigd om over te gaan op aanschaf of de verspreiding van jou informatie.

  1. Een goede animatie overtuigd om te kopen of te gebruiken.

Een animatie is verhelderend waardoor de kijker het gevoel heeft dat hij of zij weet wat ze koopt. Dit vergroot het vertrouwen en daarmee de kans op een sale. Een animatie is ook overtuigend. Wanneer een animatie word opgevolgd door een call to action vergroot je de conversie van jou bezoekers dramatisch. Wannamation richt jou animatie zo in dat je er het meest uit zult halen.

Recommended Posts