8 krachtige redenen waarom u video marketing moet inzetten:

 In Uncategorized

Anno 2018 gebruikt zo’n 63% van alle bedrijven video in hun marketing strategy. Van die groep ziet 83% video als een belangrijk deel van hun marketing mix. En niet zonder reden! In dit artikel gaan we 8 van die redenen beter bekijken.

  1. Video vergroot conversie en verkoop

Niet geheel onbelangrijk: Video kan je een hoop geld opleveren. Zo kan een  video aan je landings pagina toevoegen conversie met 80 % procent vergroten. Het vergoot ook directe verkoop. Studie wijst uit dat 74 % van de bezoekers die een uitleganimatie kijken, ook daadwerkelijk overgaan tot verkoop. De kosten voor een animatie heb dan ook snel terug verdient. Dat brengt ons bij het volgende punt.

  1. Video geeft een geweldige ROI

83% van ondernemers vind dat video een goede rendement op investering geeft. De voor dit rendement heeft alles met de content van de video te maken. Een duidelijk verhaal die een product of dienst goed uitlegt, werkt effectief. Daarom is het belangrijk om er goed overna te denken en rekening te houden met je doelgroep. Om het maximale rendement te behalen, laat je dat aan de professionals van wannamation over.

  1. Video geeft vertrouwen

Een belangrijk aspect van kopen is vertrouwen. Als je gaat investeren in een bedrijf wil je weten dat het een goed investering is. Dat is altijd al zo geweest, en met de opkomst van online commercie is dat niet veranderd. Sterker nog, de noodzaak is gegroeid omdat nog steeds veel mensen skeptisch zijn over online. Video geeft vetrouwen. 57% van alle consumenten zegt dat video hen meer vertrouwen gaf om een online aankoop te doen.

  1. Google is gek op video

Met video kun je bezoekers langer op je website houden. Dit verlengde bezoek geeft Google een signaal dat je website goede content bevat, en Google zal je website daarom voorkeur geven. Moovly geeft indrukwekkende resultaten: De kans dat je website op de eerste pagina van Google terecht komt is 57 keer groter als er een video op je website staat. Natuurlijk je je video daarvoor geoptimaliseerd zijn, en daar helpen wij je graag mee.

  1. Mobiele gebruikers houden van Video

90% van consumenten kijkt video op zijn telefoon. Youtube signaleerd jaarlijkse een stijging van 100% in video consumptie. Gezien het feit dat ook smartphone gebruik jaarlijks groeit, blijft je video publiek jaarlijks groter en groter groeien. Bovendien zijn smartphone kijker 1.4 keer meer geneigd om op reclames te letten, als tv kijkers.

  1. Video kan alles uitleggen.

94% van de consumenten geeft aan naar een uitleganimatie te hebben gekeken om een product of dienst beter te begrijpen. Daarom hebben de helf van alle bedrijven die video inzetten een uitleganimatie op hun website. Van die groep zeggen 83% dat hun uitleganimatie effectief is.  Een saai pratend hoofd, slaapverwekkende aliniea’s, niks is zo effectief en duidleijk als animatieve content. Ze zijn bewezen effectief en leuk om naar te kijken.

  1. Zelf voor de luie consument

Met de krimpende aandachtspan van de moderne millenial moet je uitleg eenvoudig en toegankelijk zijn. Jou goede verhaal gaat dagelijks verloren omdat de consument simpelweg geen zin heeft om een lang verhaal te lezen. 1 druk op de knop voor een duidelijk, vermakelijke en overtuigende uitleg video kan bijna iedereen ophoesten. 68% van de consumenten geeft dan ook aan dat hun voorkeur naar een uitlegvideo gaat om een product gerelateerd probleem op te lossen.

  1. Social media super kracht.

73% van alle social media marketeers in 2016 gebruikte video content op social media. Op social media delen mensen emoties geen feiten. 76% van social media gebruikers geeft aan een commerciële video te delen als het vermakelijk is. Daarom zorgen wij dat je video vermakelijk is, want dan spreid het goede wordt zich snel.

Recommended Posts