8 krachtige redenen waarom u video marketing moet inzetten:

 In Uncategorized

Anno 2018 gebruikt zo’n 63% van alle bedrijven video in hun marketing strategie. Van die groep ziet 83% video als een belangrijk deel van hun marketing mix. En niet zonder reden! In deze post gaan we 8 van die redenen opsommen.

  1. Video vergroot conversie en verkoop

Niet geheel onbelangrijk: Video kan je een hoop geld opleveren. Zo kun je een video aan je landingspagina toevoegen , en de conversie met 80 % procent vergroten. Het vergroot ook directe verkoop. Studie wijst uit dat 74 % van de bezoekers die een video van een dienst of product kijkt, ook daadwerkelijk overgaat tot verkoop. De relatief lage kosten voor een animatie heb je dan ook snel terugverdiend. Dat brengt ons bij het volgende punt.

  1. Video geeft een geweldige ROI

83% van de ondernemers vindt dat video een goede rendement op investering geeft. Dit rendement heeft alles met de content van de video te maken. Een duidelijk verhaal die een product of dienst goed uitlegt, werkt effectief. Daarom is het belangrijk om er goed overna te denken en rekening te houden met je doelgroep, de tone of voice, de visuals, enzovoort.

  1. Video geeft vertrouwen

Een belangrijk aspect van kopen is vertrouwen. Als je gaat investeren in een bedrijf wil je weten dat het een goede investering is. Dat is altijd al zo geweest, en met de opkomst van online commercie is dat niet veranderd. Sterker nog, de noodzaak is gegroeid omdat nog steeds veel mensen sceptisch zijn over online commercie. Video geeft vertrouwen. 57% van alle consumenten zegt dat video hen meer vertrouwen gaf om een online aankoop te doen.

  1. Google is gek op video

Met video kun je bezoekers langer op je website houden. Dit verlengde bezoek geeft Google een signaal dat je website goede content bevat, en Google zal je website daarom voorkeur geven. Moovly geeft indrukwekkende resultaten: De kans dat je website op de eerste pagina van Google terecht komt is 57 keer groter als er een video op je website staat.

  1. Mobiele gebruikers houden van Video

90% van consumenten kijkt video op zijn telefoon. Youtube signaleert jaarlijkse een stijging van 100% in video consumptie. Gezien het feit dat ook smartphone gebruik jaarlijks groeit, blijft je video publiek jaarlijks groter en groter groeien. Bovendien zijn smartphone kijkers 1.4 keer meer geneigd om op reclames te letten dan tv kijkers.

  1. Video kan alles uitleggen.

94% van de consumenten geeft aan naar een uitleganimatie te hebben gekeken om een product of dienst beter te begrijpen. Daarom hebben de helft van alle bedrijven die video inzetten een uitleganimatie op hun website. Van die groep zeggen 83% dat hun uitleganimatie effectief is.  Een saai pratend hoofd of lange alinea’s zijn niet zo effectief en duidelijk als animatieve content. Ze zijn bewezen effectief en leuk om naar te kijken.

  1. Zelfs voor de luie consument

Met de krimpende aandachtsspanne van de moderne millennial moet je uitleg eenvoudig en toegankelijk zijn. Jouw goede verhaal gaat dagelijks verloren omdat de consument simpelweg geen zin heeft om veel tekst te lezen. 1 druk op de knop voor een duidelijke, vermakelijke en overtuigende uitleg video kan bijna iedereen ophoesten. 68% van de consumenten geeft dan ook aan dat hun voorkeur naar een uitlegvideo gaat om een product gerelateerd probleem op te lossen.

  1. Social media Super kracht.

73% van alle social media marketeers in 2016 gebruikte video content op social media. Op social media delen mensen emoties geen feiten. 76% van social media gebruikers geeft aan een commerciële video te delen als het vermakelijk is. Een uitleganimatie is de ideale manier om content vermakelijk te maken.

Recommended Posts