Waarom animatie video het meest effectief is op social media.

 In Uncategorized

Animatie video is het instrument om jouw verhaal duidelijk uit te leggen. Maar waarom? 65% van de mensen zijn visuele leerlingen en 90% van alle informatie die naar het brein gaat is visueel. Volgens biologen is zicht het meest dominante zintuig , en neemt het de helft van ons brein’s inspanningen in beslag. Visuele informatie word 60,000 keer zo snel verwerkt als tekst. Test het zelf met de plaatjes hieronder:

Duidelijk toch! Maar waarom animatievideo’s?

Er zijn veel verschillende vormen van video. Pratende hoofden, acteurs, go-pro video’s, impressie video’s, interviews enz. Maar animatie heeft een blijvende meerwaarde boven andere opties. Dit is waarom:

1: Animatie houd de aandacht

Internetgebruikers hebben een korte aandachtsspanne, dus spenderen niet graag teveel tijd aan een video. Daarom moet het emotie opwekken om de kijker betrokken te houden. En animatie doet precies dat. Bovendien zijn mensen agressieve reclames gewend, en ervaren genoeg om door de ruis heen te kijken. Een animatie video die vermakelijk is, word niet als reclame ervaart, waardoor de aandacht behouden kan worden.

2: Animatie versimpelt

Met een animatie kun je de wetten van de natuur en logica aan je laars lappen. Deze enorm flexibiliteit maakt dat je zelfs de meest complexe onderwerpen eenvoudig uitlegt. Geen marketing tool is zo effectief in verduidelijke als een goed gemaakte animatie video.

2: Nostalgie:

Animatie doet ons denken aan goede tijden in onze jeugd. Nostalgie is een van de meest krachtige emoties en heeft  volgens onderzoek  de kracht om negatieve emoties en depressie tegen te gaan. Die positieviteit is een perfecte emotie om op te roepen in jouw marketing uitingen.

3: Vermakelijk

Mensen worden graag vermaakt. Zelfs als ze het over zeken hebben. Maak je jou social media kanaal vermakelijk, dan zullen meer mensen het delen. Hoe meer mensen het delen, hoe meer brand awareness, leads, verhoogde conversie en sales je genereerd. Jouw animatie op je social account scored je daarom gelijk 10 bonus punten.

4: overal voor inzetbaar

Ee animatie is inzetbaar voor bijna elke markt, elk product of elke dienst. De enorme flexibiliteit van animatie video’s, heeft ervoor gezorgd dan van de 50 beste uitleg video’s geselecteerd door hubspot Video brewery en Switch video, maar 7 niet geanimeerd waren.

5: Voordelig

Een groot voordeel van animatie video’s t.o.v. andere beeld materiaal is dat het relatief voordelig is. Video producties kunnen vele duizenden euro’s kosten. Bij wannamation kun je al voor 1000,- een animatie video gaan inzetten, waarin jouw verhaal ijzersterk naar voren komt.

Recommended Posts