10 manieren om jou video effectief in te zetten

 In Uncategorized

Een groot voordeel van een uitleganimatie is de inzetbaarheid. Zet je het alleen op jou homepage? Dan haal je er niet het meest uit. We gaan 10 manieren om het meest uit jou animatie te halen.

1: De home page.

Dit is de meest gebruikte inzet van animatie video’s. Meeste bezoeker scollen niet helemaal naar beneden, maar klikken op wat hun aandacht trekt. Plaat je video daarom hoog, en maak de play knop groot, zodat de bezoeker jouw verhaal te horen/zien krijgt. Een homepage met video heeft een veel hoger rendement dan een homepage met enkel tekst. Ga maar na: als ik een product probeer te verkopen en stuur jou daarvoor een brief, zal je verkoop ratio aanzienlijk kleiner zijn dan wanneer ik jou een overtuigend verhaal met beeld en geluid presenteer.

2: Landings pagina’s.

Net als bij de home page plaats je de animatie hoog en in zicht. Een video op de landingspagina verminderd de bounce rate, en verlengt de bezoektijd met gemiddeld 2 minuten. Zorg dat je een call to action in zicht hebt zodat jouw nieuw geïnspireerde klant gelijk tot kopen over kan gaan.

3: E-mail marketing campagnes.

Geanimeerde uitleg video’s en emails passen bij elkaar als een dik kind en taart. Je emails worden meer geopend, de door klik ratio van je emails stijgd dramatisch en bezoekers kopen eerder na het zien van jou video. Een effectieve manier om van een email ontvanger en website bezoeker en klant te maken.

4: Email signature.

Voeg je animatie aan je email signature toe. Dat is een vriendelijke niet opdringerige manier om jou verhaal te verspreiden en brand awareness te creeren.

5: Social media.

Video op social media genereert meer betrokkenheid en interactie dan welke andere vorm van content dan ook. Je kunt het als status update toevoegen. Wil je er het meest uithalen dan verzorgen wij graag een reclame campagne op social media voor jou. We kunnen precies meten hoe effectief jouw video is.

6: Blog.

Voeg het toe op je blog. Het is makkelijk verteerbare content die jouw volgers waarderen. Bovendien helpt het enorm in je SEO inspanningen. Lees onze andere artikelen om te leren waarom.

7: Betaalde reclames.

Jou uitleganimatie is ook de perfecte content voor een reclame campagne. D.m.v. een online reclamecampagne kun je meetbare hoeveelheden nieuwe leads en website bezoeker genereren. Waar tv reclames alleen voor de grote bedrijven is weggelegd, zijn online reclame campagnes veel beter betaalbaar en bepaal je zelf hoeveel je er aan uit wilt geven. Wij helpen je graag om meer omzet te genereren d.m.v. een goedlopende online video reclame campagne.

8: Trainingen.

Jouw uitleg animatie is ook de perfecte tool voor trainings doeleinden. Voor je team, nieuwe leden, je klas of groep. Het is bijzonder goed inzetbaar wanneer je iets complex simpel wilt uitleggen.

9: Sales pitch.

Door de overtuigende kracht van animatie is het ook de perfecte elevator pitch voor jou product of dienst. Stuur het naar potentiële klanten, neem het mee op verkoop gesprek om de algemene omschrijving van jou aanwezigheid overtuigend neer te zetten voordat je dieper in de materie duikt.  Of gebruik het letterlijk als elevator pitch vanaf je smartphone in de lift. Duidelijk, to the point en overtuigend.

10: Presentatie:

Pak gelijk de aandacht voor jou publiek tijdens een presentatie voor business partners, leiders of investeerders. Vanwege zijn grote betrokkenheid en overtuigingskracht is het een ideale tool om extra indruk te maken tijdens een presentatie .

Recommended Posts