Waarom videomarketing?

Wat zijn enkele voordelen van videomarketing?

Fijn dat je het vraagt! Hieronder staan enkele positieve effecten van video voor uw bedrijf.

 

 • Goed voor SEO
  Ondanks dat zoekmachines de inhoud van je video niet kunnen zien, blijven mensen die de video’s bekijken wel langer op je pagina. Dit is goed voor je page rank. Tevens zien zoekmachines wel dat je meerdere soorten content op je website hebt staan, wat ook weer goed is voor je ranking. Websites met video’s worden door Google beter gewaardeerd dan websites zonder. Voor video worden, net als bij artikelen, een aantal standaard onderdelen gebruikt bij de indexatie. De titel, beschrijving en tags en ook ondertiteling en reacties. Bij langere zoekopdrachten in Google, worden video’s ook als snippet opgenomen tussen de zoekresultaten. Wanneer je titel van je video specifiek is, kom je hoger in de zoekresultaten.

 

 • Persoonlijkheid van je organisatie laten zien.
  De persoonlijke kant van je organisatie laten zien. Dat kan met video marketing. Ook geeft het je de mogelijkheid om herkenbaarheid bij je doelgroep te creëren, doordat je bedrijf een gezicht krijgt.

 

 • Vergroot je doelgroep
  We zijn niet allemaal hetzelfde; de een leest liever en de ander kijkt liever een video. Doordat je beiden geeft spreek je een groter publiek aan. Daarnaast worden video’s vaker gedeeld dan tekst. Hierdoor bereik je dus ook meer mensen.

 

 • Meer conversies en leads
  Volgens Kissmetrics is de kans dat mensen je product kopen na het zien van een productvideo 64%- 85% groter. Je maakt het product tastbaar als je in een video uitlegt hoe je product gebruikt wordt.

 

 • Complexe onderwerpen vereenvoudigd
  Wanneer je als organisatie complexe producten of diensten aanbiedt, kan je dit met tekst en foto’s proberen uit te leggen. Door dit te ondersteunen met beeld en geluid versterk je echter de boodschap en maak je de boodschap duidelijker.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *