Animatie op facebook

Hoe en waarom  gebruik je gif animatie op facebook?

 

Waarom zou je een gifje (bewegend plaatje) willen plaatsen? De simpelste reden is dat het ervoor zorgt dat je berichten meer opvallen. Met een bewegend plaatje weet je zeker dat het opvalt tussen de vele statische Facebook-berichten. De herhaling en korte afspeelduur van het GIF maken het visueel aantrekkelijker om de boodschap sneller op te nemen dan een video die maar één keer automatisch afspeelt. Hoe deel je een GIF op Facebook?

1. Zorg voor een geschikte gif

Allereerst heb je natuurlijk een gif-bestand nodig. Denk er bijvoorbeeld over na hoe een gif kan bijdragen aan jouw Facebookbericht. De aandacht gaat namelijk eerst naar de animatie en pas daarna naar de tekst. Het GIF moet dus uitnodigen om jouw bericht te lezen of op jouw URL te klikken. Wannamation maakt op maat gemaakte Gif animaties om perfect bij uw doelstelling te passen.

2. Gif hosten

Het is belangrijk dat dit gifje ergens online staat. We hebben namelijk een URL nodig met het volledige pad waar het gifje gehost staat. Let op! Deze moet dus eindigen op .gif. Wanneer je deze url hebt kun je meteen door naar stap 3. Makkelijkst is om de gif vanaf je eigen website te hosten. Kopieer de url van de gif.

3. Publiceren op Facebook

Met de gekopieerde url op zak navigeer je jouw browser naar Facebook. Het is tijd om te publiceren.
Op je Facebook pagina kun je in jouw statusupdate de url plakken van je gif-bestand. Dus niet klikken op Foto/Video uploaden maar alleen de url in bericht plakken. Hierna zie je waarschijnlijk een lege preview van je gif te zien. Dit heeft de simpele reden dat Facebook even nodig heeft om je gif in te laden. Als je hierna je bericht plaatst (eventueel met begeleidende tekst) zal je gif-bestand automatisch afspelen in je tijdlijn en in die van je Facebook-vrienden.

Tagged with: